Tongittua ja käännettyä koko taimiston ja varasto ympäri, missä kasvejani tällä hetkellä kasvatan, hieman onnenkantamoinenkin sattui silmääni, sillä aivan vahingossa löytyi taimi jonka luulin jo listaltani menettäneeni. Se vihonviimeinen!
Sieltä löytyi, kuin löytyikin yksi kappale hyvässä lehdessä olevia taimia 7 Pot Whitea, luojan kiitos! Vaikka en uskovainen olekaan. Tämä taimi pääsee viikonloppuna bubbleriin kasvamaan, niin kasteluhuolet osittain helpottuu ja mahdollisuus satoonkin elää.
Kerran kuvia lupasin kevään taimista ottaa jossain vaiheessa, niin muutamia tuli räpsittyä sitten tämän päivän nimissä. Yllä olevassa kuvassa on pari kuukautta vanha villi kasvi C. chacoënse PI 273419, kuten kuvastakin sen osaa jokainen lukea. Calyx hampaat on nähtävissä nupuista, jotka ovat kohtapuoliin aukeamassa.
Samanikäinen taimi chinensen edustajista, mikä kantaa nimeä Enorme Caliente, myös aloittanut nuppuilun. Ehkä vesiviljelyyn tämäkin yksilö pääsee viikonloppuna.
Pari vuotta idättelyä yritetty tämänkin lajikkeen kohdalla ja nyt kasvi on yllättävän hyvinvoimaisen näköinen pieni taimi. Aavistuksen näyttäisi kovat lannoitteet olevan, sillä lehdistä näkee, että käpristyvät hieman ylöspäin.
Viimekesäinen satokone ja äärimmäisen herkullinen marjoiltaan oleva chinense Charapita on aloittanut nuppuilunsa. Kuten viimekin vuonna, niin samoiten tänä vuonna kyseinen kasvi pääsi tänään passiivihydroon, jossa tuntui heräävän turvekasvatuksen jälkeen kirjaimellisesti henkiin.
C.chinense CGN 23255 |
Kasvi on poistettu turveruukustaan ja lioteltu ensimmäisessä vedessään, samalla hieman juuria aukoen ja pyörittäen turvemöykkyjä irti hennoista juuristaan. Ensimmäiset vedet on varsinkin omakotiasumisessa kantaa tunkiolle, etteivät turpeet likaa ja tuki viemäriä.
Toisen pesun jälkeen juuret alkavat näyttää sen verran puhtailta, että enempää niitä ei tarvitse pestä, sillä täysin puhtaita niiden ei suinkaan tarvitse olla. Muutama pieni turpeen palanen sieltä löytyy, kun oikein tarkkaan tutkii.
Seuraavaksi sekaan vulcaponicit ja merileväuutteet, noin korkillinen. Tarkoituksena on pitää passiivikasvatusta bioponisena. Nyt enää joukkoon ruukku, sorat ja kasvi.
CGN 23255 muuttanut passiivihydoon |
Passiiveihin pääsivät myös Charapita ja Mata Frade. Lisää hydroiluun siirtämistä sitten viikonloppuna, kun vapaata on jälleen.
Nonni, kohta alkaa helpottaa kastelun osalta. Ja hyvän ohjeen olet tehnyt! :)
VastaaPoistaItseäkin hieman kummastuttaa miten toi biponinen voi toimia passiivissa, mut tuntuu toimivan. Luultavasti painovoimaisesti siellä ilmavaihtuu sen verran että pieni pöpö kanta pysyy hengissä.
No kiitoksia, eiköhän tuosta jokainen tolkun sentään ota. ;) Todella tehokas se on tuo passiivihydro noilla villeillä ja villihköillä chinenseillä ainakin, uskoisin että myös Tepineillä ja chacoilla toimisi myös.
VastaaPoistaMulla oli peräti C.tovarii passiivihydrossa monta kuukautta kunnes öttiäiset pistvät kasvin nurin. Toimiva systeemi ainakin joillekin lajeille.
VastaaPoista