torstai 14. kesäkuuta 2012

Pientä kasvua


Paljon on aikaa kulunut siitä, kun viimeksi olen kirjoitellut tai kuvannut yhtään mitään. Muutamassa viikossa ei ole kauheasti mitään tapahtunut, mutta jotain sentään pientä, kun Naga Morichiin ensimmäiset hedelmät ovat kasvamassa. Kukkia on todella runsaasti, joten jotain hyvää sieltä saattaa kenties tulla vielä lisää. 

Ötököiden kanssa tappelu jatkuu ja varmaa on se, että niitä riittää kauden loppuun saakka, ellei ruiskuttelua jatka koko ajan. Joistain kasveista on havainnut sen, että jos tiettyyn kohtaan ei ole ruiskutus yltänyt, on siellä heti pieniä vaurioita havaittavissa. Chinenseissä tuntuu tällä hetkellä olevan enemmän sietokykyä ja annuumeissa vähiten.


Seiska padassa alkaa vauriot olla menneitä, kun muistelee mitä ne olivat, ennen kuin aloitin ruiskuttelun. Tuoretta kasvua on pitkästä aikaa mukava katsoa ja kun oikein tarkkaan kasvia katsoo tuostakin kuvasta, on siellä kukannuppuja myös. Positiivista jatkoa ajatellen, vaikka ei mitään hirveitä toiveita isosta sadosta olekaan.

Tästä lajista on odotettu kaksi vuotta kohta, että saisin hedelmää aikaiseksi. Nyt siinä on kukkia auki jo oikein kivasti, että voi olla, että odotuskin pian palkitaan. Siitepölyäkin näyttää kohtalaisen kivasti niissä olevan. 

Muutama kuva puutarhamme kasveista


Emännän ylpeydenaihe on siinä ja miksi ei voisi itsekin olla tuosta ihan tyytyväinen, sillä erittäin kaunis se on, kun on täydessä kukassaan. Noh, ehkä se ei vielä ole parhaimmillaan, mutta kun ei malttanut olla ottamatta siitä jo kuvaa.

Samaisesta Rhodosta yksittäinen kukkaryhmä. Kauniita ne ovat todellakin, kun niitä on siinä pensaassa täynnä ja auenneena.


Toinen pihastamme löytyvä alppiruusu on P.M.A. Tigerstedt ja kuuluu Rhododendron Tigerstedtii ryhmään.


Vekkulin näköinen Höyhenpensas, jota emäntä väitti jopa hyvän tuoksuiseksi. Itse en löytänyt siitä juuri mitään hajua, saatikka tuoksua, vaikka nenän siihen työnsinkin. :)

3 kommenttia:

  1. Varsin hyvinviopa 7pod white. Kyllä tuosta on pakko tulla hedelmää ihmeteltäväksi.
    Rhodot ovat tosi komeita, itse oon saanut kaksi hengiltä.

    VastaaPoista
  2. Mikä on tarina tuon Yellow Chacon takana?
    On nätti kukka ja niin värikäskin. Onko se puhdas bacca?

    VastaaPoista
  3. Jaa-a, tuosta on hankala mennä sanomaan, onko se täysin puhdas. Vaikuttaa kuitenkin samanlaiselta, mikä mulla kasvoi jo viime kaudella. Nuo siemenet on mulle tullut tälle kaudelle Aropupulta, joten hän varmaan tietää noiden siemenien alkuperästäkin enemmän. Kukka on kyllä nätti, siitä ei pääse mihinkään.

    VastaaPoista