tiistai 7. elokuuta 2012

CGN 24332 eximium kukkii myös


Vihdoinkin on koittanut päivä, kun tämä eximiumeihin kuuluva kasvi on alkanut kukkimaan. Kasvi on toista kauttaan jo kasvamassa ja kärsinyt niin monesti kaikenlaisista ötökkä ongelmista. Saavutuksena tuota jo voi itselleen pitää senkin vuoksi. Toiveita on todelliseen kukkaloistoonkin, sillä nuppuja ja lähes auenneita kukkia on kasvissa reippaanlaisesti.


Tämä villi chinense on pääasiassa kypsytellyt satonsa. Ei niitä paljon ole, mutta siemeniä ainakin on mahdollisuus saada jatkoa ajatellen, sekä tietysti maistiaisia. 


Toinen villi tapaus ja chinense tämäkin. Aluksi näytti marjojen suhteen, että jäisivät pippurin kokoiseksi, mutta ovat sittemmin paisuneet ihan normaalin kokoisiksi. Tuoreeltaan en ole vielä päässyt marjaa maistamaan, vaan ainoastaan kuivattuna. Saa nähdä, miten erilainen on tuoreena maistettuna. Kuvassa kasvi ei ihan niin hienolta näytä valitettavasti, kuin luonnossa. Marjat kypsyvät tuosta mustasta aina punaiseksi.


Yksi niistä monista chacoënsista, joita listalta löytyy. Hedelmiä kasvaa mukavasti ja jaksaa kukkia koko ajan. Jännä nähdä kauden lopussa, kun noita eri chacoja testailee, että onko niissä miten paljon makueroja. Siemeniä näistä lajikkeista on tulossa todella hyvin tulevaisuutta ajatellen.


Myös tämä harvinainen frutescens on pääasiassa satonsa kypsyttänyt. Muutamia raakileita siellä tosin vielä on. Kohta pääsee perkaamaan siemeniä talteen ja varmasti kerran noinkin vähän on satoa, niin kuivata ne varmaan täytyy ruoanlaittoa varten. Toinen vaihtoehto on tietysti siivuttaa sellaisenaan palaselle.

Lopuksi muutama sananen menneestä kaudesta. Vaikka kausi ei vielä ole täysin ohi, niin on tästä muodostunut erittäin mollivoittoinen. Pääasiassa koko kausi on mennyt tapellessa ötököitä vastaan, eikä muutamia valonpilkahduksia lukuun ottamatta ole paljon jäämässä käteen. Kaikista ei ole tullut ensimmäistäkään hedelmää ja joistain vain muutama. Onneksi kasvihuonekautta on vielä ainakin ensikuun loppuun saakka aikaa, joten jotain yllätyksiä voi ehkä vielä tullakin. Ötököiden häätöönkin on tullut kokeiltua erilaisia variaatioita noista rapsiöljy, jaakontaika ja mäntysuopa yhdistelmistä. Kokeilin jopa Neem-öljyäkin, mutta noihin punkkeihin niistä ei minulle ollut mitään hyötyä. Toki se kirvojen häätöön oli melkoisen tehokas, kun kasvihuone pääsi niistäkin täyttymään. Kemiallisia torjunta-aineita ei siis tänä kesänä ole käytetty, ellei viinaa siihen lasketa. Jaakontaian puutteen vuoksi löräytin tänä päivänä baarikaapista Vodkaa sekaan, joten katsotaan onko siitä korvaavaa apua. Moni voisi sanoa, että on viinan väärinkäyttöä. Itsekin vähän epäröin kaadanko kurkkuun sen löräyksen, vai siihen painesumuttimeen. Noh, sinne sumuttimeen se kuitenkin tällä kertaa päätyi! Blogilla kirjoittelut ovat hieman hidastuneet alkukesän runsaista päivityksistä, sillä on ollut kaikenlaista tekemistä talon remontoimisesta, aina lasten pesäpalloiluun. Itsekin siinä sivussa hoitanut niitä tehtäviä, mitkä minulle kuuluukin ja ehkä on pientä motivaatio ongelmaakin ilmennyt noiden ötököiden suhteen. Kirvestä ei kuitenkaan ole vielä kaivoon viskattu, vaikka mieli olisi tehnytkin. Mutta näin tällä kertaa täällä Sushrajalla. Hommat jatkuvat ja samoin päivitykset tänne blogillenikin, kun on taas mistä naputella. 

2 kommenttia:

  1. No hyvä ettei kaivo ole kirveistä täyttynyt.
    Hyvä kun sait eximiumin kukkimaan, itsellä ovat niin syötyjä ettei ole toivoakaan kukista saati sitten podeista.
    Mitenkäs 7pod white?

    VastaaPoista
  2. Ei ole vara noita Fiskarsin kirveitä vielä viskoa, kun on puuta vähän, mitkä pitäisi pilkkeeksi pistää! :) 7Pod White on hengissä vielä ja suht.ok, mutta ei saakeli podin podia ole tullut. Jospa se vielä antaisi, ennen kuin joutuu nakkamaan mäkeen, tai sitten on pakko se talvettaa.

    VastaaPoista