Sekalaista seurakuntaa |
Naga-tomaatti salsa
- n.400 g Naga Morichia
- n. 2.5 kg Tuoretta tomaattia ja nahkat irroitettuna. Huom. Keitetyssä vedessä irtoaa hyvin.
- Basilikaa oman maun mukaan.
- 10 kynttä Valkosipulia
- 4 Sipulia isoa
- 4 Punasipulia
- Sitruunamehua löräys
- 2 dl Hunaja-omenaviini-etikkaa, jatkoksi tavallista vähän
- 1-2 tl Suolaa
- 1-2 tl Atamonia
Muita mausteita voi lisätä oman maun mukaan, itselleni välttää ihan pelkästään nuo. Kaikki ainekset keitellään sopivan pehmeiksi ja jauhetaan soseeksi, huom. mieluummin ulkona, ettei henkeä käy salpaamaan. Purkitetaan kuumiin lasipurkkeihin lämpimänä, jotta umpioituvat. Ja kaikkihan umpioituivat heti jäähtyessään.
Samaa hiukan kuvituksin
Sillä aikaa, kun kaikki tämä soserumba alkoi, niin ajattelin purkki pulan vuoksi tehdä hiukan kuivattuakin chiliä. Tälläkertaa kuivuriin lähtivät Aji Verdet, tai osa siitä sadosta. Osa odottaa vielä säilömistä, taikka sitten syömistä sellaisenaan, sillä hyväähän se on tuoreeltaankin. Kuivuri on ihan tuore tapaus, sillä aikaisemmin olen chilini kuivattanut ihan perinteisesti leivinuunin päällä, kun sitä on lämmitetty. Uusi tuttavuus siis mulle, joten opettelua vaatii kaikenlaiset aparaattorit.
- n.400 g Naga Morichia
- n. 2.5 kg Tuoretta tomaattia ja nahkat irroitettuna. Huom. Keitetyssä vedessä irtoaa hyvin.
- Basilikaa oman maun mukaan.
- 10 kynttä Valkosipulia
- 4 Sipulia isoa
- 4 Punasipulia
- Sitruunamehua löräys
- 2 dl Hunaja-omenaviini-etikkaa, jatkoksi tavallista vähän
- 1-2 tl Suolaa
- 1-2 tl Atamonia
Muita mausteita voi lisätä oman maun mukaan, itselleni välttää ihan pelkästään nuo. Kaikki ainekset keitellään sopivan pehmeiksi ja jauhetaan soseeksi, huom. mieluummin ulkona, ettei henkeä käy salpaamaan. Purkitetaan kuumiin lasipurkkeihin lämpimänä, jotta umpioituvat. Ja kaikkihan umpioituivat heti jäähtyessään.
Samaa hiukan kuvituksin
n. 400 grammaa Nagaa |
Osa tomaateista kuvassa ja odottavat kuorimista |
Kaikki odottavat kiehumista |
Melkein sopivaa jo soseutettavaksi |
Valmista salsaa tulossa |
Purkit jo valmiiksi umpioituneina |
Sillä aikaa, kun kaikki tämä soserumba alkoi, niin ajattelin purkki pulan vuoksi tehdä hiukan kuivattuakin chiliä. Tälläkertaa kuivuriin lähtivät Aji Verdet, tai osa siitä sadosta. Osa odottaa vielä säilömistä, taikka sitten syömistä sellaisenaan, sillä hyväähän se on tuoreeltaankin. Kuivuri on ihan tuore tapaus, sillä aikaisemmin olen chilini kuivattanut ihan perinteisesti leivinuunin päällä, kun sitä on lämmitetty. Uusi tuttavuus siis mulle, joten opettelua vaatii kaikenlaiset aparaattorit.
Aji Verdeä kuivurissa 5 kerroksessa |
"Tärsky"
- 20 Trinidad Scorpion Morouga Blendiä
- n. 50 kpl:tta Naga Morichia, gramma määrää vaikea arvioida
- 800 g Persikkaa "tölkitetty"
- Sitruunamehua reilu trööttäys
- 2 Sipulia valmiiksi kuullotettuna
- 2 Valkosipulia samalla pannulla pehmitettyinä
- 1 tl Atamonia
Kaikki tämä jauhettiin soseeksi ulkona, ettei kenenkään tarvinnut yskiä lainkaan. Soseet lämmitettyihin purkkeihin. Umpioituminen ei välttämättä onnistu, kun ei sosetta ole lämmitetty lainkaan.
Hieman tuli kuvien kanssa leikittyä, mutta monesti kuvat kertovat enemmän, kuin 1000 sanaa. Itse ainakin tykkään aina kuvia katsella, joten antaa olla. Seuraavalla kerralla taas jotain lisää.
Kaikki tämä jauhettiin soseeksi ulkona, ettei kenenkään tarvinnut yskiä lainkaan. Soseet lämmitettyihin purkkeihin. Umpioituminen ei välttämättä onnistu, kun ei sosetta ole lämmitetty lainkaan.
T.S.M.B kulhossa n. 20 kpl:tta |
Nagat lisättynä |
Kaikki yhtenä röppönä purkeissaan. Takuu tulista on! |
Halkaistu Morouga, josta näkee, kuinka kapsaisiini tirskuu. |
Hyvältä näyttää! Taitavat nuo T.S.M.B:t olla aika tulista tavaraa, jos ymmärsin Bluesmanin youtube videon oikein :D.
VastaaPoistaKyllä vain, luonteeltaan ärhäkämpi ja tulisempi, kuin Naga, ainakin minun suustani. Nagan kanssa yhdistettynä äärimmäisen tulinen ja herkullinen paketti, joten suosittelen "lämpimästi".
VastaaPoistaKiitokset suosittelusta. Taidanpa yrittää hankkia jostain kyseisiä siemeniä. Jos ei tulevalle kaudelle niin sitten seuraavalle.
VastaaPoistaVaikuttaa sopivan ärhäkältä salsalta. Ei oo turhaan lantrattu litkuksi vaan on melko täyttä tavaraa. Voihan sitä sitten laimentaa jotkut sanovat.
VastaaPoistaMolemmat ovat aika ärhäkkiä, mutta mietoahan siitä ei pitänyt tullakaan, joten tuskin on lantraukselle tarvetta. Luulen, että tulee syödyksi. Jokos on bluesmanilla kiire siemenille?
VastaaPoistaEi oo vielä hoppu. Aloittelen kylvöjä vasta joulukuussa.
VastaaPoistaEikös flexut idä? Mr.Frostilla itää.
Selvä juttu! Laittelen sulle kuitenkin tässä, pikkuhiljaa joku päivä. Ei ole flexut itäneet vielä ja ei ainakaan lämmöstä luulisi olevan kiinni, kun +30 lähes lämpö, missä ovat idätyksessä.
VastaaPoistaNyt muuten itää täälläkin! Olisi pitänyt suosiolla laittaa ne itämään tuohon lämpimään paikkaan heti, sillä nyt ne iti 3 päivässä siitä, kun siirsin ne leivinuunin kuppeelle! Arvaa vaan, raaskinko enää niitä nakata menemään! :)
VastaaPoistaOnnitukset Flexun itävyydelle. Itellä vasta 1/3 itänyt ja kaverinhan se tarttis jos vaikka aikuiseksi selviää.
VastaaPoistaToi sun Naga ei muuten näytä Nagalta. Onko sama kasvi kuin Bluesmanilla. Nagan oloinen ja makuinen, vaan ei Naga Morich?
Samaa "Nagaa", kuin Bluesmanilla kyseessä. Tulista ja makuista tosiaan on mutta näköjään muistuttaa jotain baccatumiakin. Joo, kiitokset jätän ainoastaan yhden uuden flexun näiden kahden entisen jatkoksi, että pensselisetä pääsee viuhtomaan urakalla!
VastaaPoistaMistäs sun flexut olikaan. Toinen Ulvilasta pistokkaana ja toinen?
VastaaPoistaHerpiililtä ovat molemmat lähtöisin. Toinen lähti turpeessa ihan leikkauspistosta kasvamaan ja toinen oli valmiiksi juuripistokas.
VastaaPoistaOk. AJattelinkin että onko jossain päin suomea vielä yksi flexu mistä henkilö ei ole pitänyt mitään ääntä? Hieno homma että normaali leikkauspistokas on lähtenyt kasvuun.
VastaaPoistaOnneksi joskus edes onnistaa vähäsen. On aika harvinainen saada pistokkaita onnistumaan. Ehkäpä täälläkin yksi pensselisetä heiluu yhden pensselin kanssa parin flexun välillä ensikesänä, tai miksi ei sitten jo talvellakin.
VastaaPoista