perjantai 7. lokakuuta 2011

Syksy on totta!

Vuodenaika on muuttunut ja se on toden totta. Sen huomaa helposti, kun katsoo vaan ikkunasta ulos. Toisaalta on jotenkin helpottunut olo, että tämä kitukausi alkaa olla lopuillaan ja saa ruveta miettimään ja "kohta" aloittoittelemaan uusia idättelyjä. Toisaalta seuraavaan kesään on taas pitkä matka ja pitkä kylmä talvi taas edessä. Kukapa ei haluaisi kesää jatkaa, noh ainakin minä olen kesänlapsi, enkä nauti talvesta juuri ollenkaan.

Jotta tämä nyt ei menisi ihan synkistelyyn ja tulevan talven kylmyyden ennakointiin, niin parista villistä tuli käytä vielä kuvia nappaamassa. Varmaan ihmetystä herättää, että minulla on vielä kasveja kasvarissa, toisaalta niin minuakin, mutta tällekin löytyy selitys. Varaston raivaus on hieman aikataulua jäljessä, mutta toki aloitettu. oikeastaan se on jo raivattu, mutta on kasvatuspöytää ja valaistusta, sekä muita sipistelyjä vaille valmis. Kasvarikausi jatkuu nyt ainakin tämän viikonlopun yli, ehkä vielä ensiviikonkin, riippuen tietysti keleistä. Lämmittimellä on saanut jatkettua kautta ulkona ihan kohtalaisesti, eikä edes paljoa ole tarvinnut lämmittääkään, kun on ollut niin lämmin syksy. Mutta nyt muutama kuva ja miettimään taas tulevaa kautta!
CGN 16973 alkaa kypsyttämään vihdoinkin ensimmäistään. 
Todella hidas kypsyttäjä, sillä marjat ovat olleet puskassa jo todella kauan ja nyt vasta alkaa ensimmäinen marja kypsyä. Voi toki hidastuneeseen kypsymiseen vaikuttaa hieman viileämpi kelikin.


Tepin X Wild Brazil F1
Tämä vaikuttaa jännältä marjalta, sillä onhan siinä Tepinin muoto todellakin ja Wild Brazilin väri. Palan halusta päästä maistamaan ja ottamaan siemeniä talteen uusia idätyksiä varten.

Tepin Tarahumarakin alkaa kypsymään pikkuhiljaa
Pitkään on kestänyt kypsyminen tässäkin, mutta eipä taida poiketa muutenkaan Tepineistä. Tämä Tarahumara on siitä jännä, että poikkeaa hedelmien kasvutavasta, kasvattaen ne alaspäin.

CAP 1445:n marjojen poiminta alkaa kohta 
Tämä kasvi on näyttänyt kasvattaneen jopa kohtalaisen sadon. Kypsiä podeja siinä ois jo poimittavanakin, mutta taidan jättää hieman vielä tuonnemmaksi, että varmistuu siementen itävyys.

Tämän hetkinen aarre alkaa olla jo voimissaan
CGN 22876 C.tovarii on tällä hetkellä se suurin aarteni, mitä yritän varjella, kuin kukkaa kämmenellä. Tämäkin harvinaisuus on jo saanut kokea monta lutikoiden vastaiskua, mutta noussut toistaiseksi aina voittaja uuteen kasvuun. Ensimmäiset pistokaskokeilut eivät tuottaneetkaan onnistumista, vaan ne kuolivat pois aivan yllättäen, kuivattaen vartensa vaan korpuksi, vaikka jo uutta lehteäkin pari kerkesivät kasvattamaan. Seuraavan kerran taidan pistokasta testata perinteisellä vesi juurrutuksella.


2 kommenttia:

  1. Kokoajan on paremmaksi menossa, kun on selvinnyt noista lutikoista. Saisi vielä kukkimaan ja tekemään satoa, että voisi saada tätäkin leviämään useammallekin kasvattajalle.

    VastaaPoista