tiistai 20. joulukuuta 2011

Jänniä hetkiä idätysboxissa

Kuten otsikkokin sen kertoo, alkaa jänniä hetkiä olemaan idätyksenkin saralla. Joillakin lajikkeilla on itämisprosentti ollut tasan sata, joista voisi muutaman mainita, esim. Naga, Cajamarca, Turbo Pube Red ja villeistä CGN 23255, CGN 23258 ja Charapita. Monista lajikkeista pari, taikka yksi itänyt. Jos noista siemenistä kasvin saan, niin voi sanoa, että melkolailla rikas lajikkeiden suhteen tulee olemaan ensikauteni. Uusina ylläreinä itänyt nyt 7 Pot/White, jota itse ainakin odotan, kuin kuuta nousevaa. Onhan se melko eksoottinen chili valkoisella värillään. Amerikan siemenpankin Chacoënseista voi sanoa, että noin puolet on itänyt, mutta harmillisesti joistain lajikkeista ei vielä valitettavasti ensimmäistäkään. Valitettavasti ukko putosi kyydistä edellisten idätyksien suhteen, joten päivämäärät jäi nyt sitten laittamatta. Ehkä joskus, kun on enemmän aikaa seurata niitä, niin sitten tarkempaa statistiikkaakin voi laittaa.

Ja jotta itselleni olisi tavoitetta, niin laitanpa tämän videopätkän pieneksi muistutukseksi siitä, että tähän pitää ensi kaudella pyrkiä jos kaikki menee kohdalleen.
Ainakin tavoitetta siinä on, vaikkei ihan julkisesti sitä tekisikään! ;) Lasten chinensehän tässä taitaa olla kyseessä!

Lopuksi kerrottakoon, että villeillä menee suhteellisen hyvin tällä hetkellä. Moni kasvi tekee koko ajan marjoja, joku enemmän ja joku taas vähemmän. Alla olevassa kuvassa on PI 337524 villi baccatum ja sen kypsymässä oleva pikkuinen marja. Taustalla häämöttää CGN 24332 C.eximium, joka antaa vielä odottaa ensimmäistä kukkaansakin. Eiköhän senkin aika vielä tässä koita, jahka saa sen hengissä pidettyä.

Hyvää ja tulista joulua kaikille lukijoille ja satunnaisillekin sivuilla käynneille, sekä onnea tulevalle chilikaudelle 2012!
T: Sushrajan chilipää 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti