lauantai 10. joulukuuta 2011

No onkos tullut kesä...

Kiva huomata, että talvikasvatuksessa on jälleen kesä, kun osa kasveista jotka eivät tehneet kukan kukkaa viime kesänä, on nyt sitten muutamakin sinne pyöräyttänyt. Eritoten C.galapagoensen piristyminen ja kukkiminen piristää mieltä kummasti, kun viime kesänä lutikat söivät kaiken aina puhtaaksi.
C.galapagoense
Myös CGN 24333 villi chinense on innostunut kukkimaan. Uskoisin noista kukista jonkun marjankin saavani, sen verran pirteältä kasvi nyt näyttää pitkästä aikaa.
CGN 24333 Willi chinense
Flexuosumissa on toinen kukka aukeamassa parhaillaan. Ikävä kyllä eka kukka kuivui, ennenkuin aukesikaan. Harmi, kun ei vielä toista sen kokoista kasvia ole, että voisi testailla ristiin pölytystä.
C.flexuosum ja mitä luultavammin se PI 631154
Anteeksi jo etukäteen huonosta kuvasta, eikä pääse oikeuksiinsa tässä, mutta CGN 16973 näyttää oikein hyvältä silminnähden. Kukkii koko ajan ja marjoja tulee sitä mukaa. Parasta aikaa on muutamia marjoja kypsymässä ja väriltäänkin melkein jo punaisia.
CGN 16973 juuri vettä saaneena
Kuten kuvasta näkyy, vielä hiukan lehdet roikkuvat nesteen puutteesta. Kasvi on viihtynyt todella hyvin altakasteluruukussansa.

Kohta on tarkoitus laittaa chinenset ja pubescensit, sekä loput villitykset idätyslautalle. Idätysastia on jo pesty ja desinfioitu, sekä lautatkin on valmiina. Pikkujoulut alkavat hetken kuluttua, joten pakko säästää idätykset seuraavalle vapaapäivälle, sillä on se sen verran hidasta puuhaa tuo siementenkin kylväminen. Siitä lisää sitten seuravaassa päivityksessä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti