Kertomusta chilien ja muiden puutarhatuotteiden kasvatusten ihmeellisestä maailmasta.
lauantai 18. toukokuuta 2013
MM-Kisahuumaa ja Guacamolea
Tämän alkuperäinen idea lähti oikeastaan emännältä, että tehdäänpä Guacamolea ja ruisnappeja välierän otteluun. Siispä sitten tuumasta toimeen! Hieman tätä erätauolla kirjoittaessani ovat sekavat ajatukset, sillä johtavathan Ruotsalaiset peliä 1-0. No eihän tämä mitään, jääkiekkoahan se vaan on, kävi miten kävi! Uskon kuitenkin voiton tulevan, kun katsoi erän loppua. Mutta joo, itse asiaan jälleen. Guacamolen dipit ainakin kaupasta ostettuna ovat erittäin pahan makuisia, joten itse tehtyä nyt juuri maistaneena voin sanoa, että kyllä todellakin kannatti.
Guacamole
- 3 avokadoa
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulia
- 2 Thai Rawitia (käy myös muukin chili)
- 1 dl korianteria tuoretta
- 2-3 rkl sitruunan tai limenmehua
- 1 iso tomaatti
- 1 tl mustapippuri rouhetta
Laitoin tuohon ohjeeseen yhden punasipulin, kun omaan satsiin meni puolitoista. Hieman se oli minusta liikaa, joten vähempikin riittää. Kaikki muut ainekset menivät soseuttajan läpi, paitsi sipuli silputtiin aivan pieneksi veitsellä. Omaan makuun olisin laittanut pari chiliä lisääkin, mutta emäntää pitää ajatella kun niitä käyttää, että saa hänkin syödä, eikä vaan maistella. Sipulisilppu ja sose sekaisin ja jääkaappiin tekeytymään toviksi. Tarjoillaan sipsien kera, meillä ne olivat tällaisia ruisnappeja. Kyytipojaksi kelpaa olut tai siideri, meillä se tosin oli Gato Negro Cabernet Sauvingon, San Pedro ja viinirypäleet.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti