perjantai 13. heinäkuuta 2012

CAP 1491 halusi myös näyttää kukkansa


Myös tämä kiistelty kasvi CAP 1491 halusi näyttää vihdoinkin ensimmäisen kukkansa minulle ja kivahan noita kauniita kukkasia on muillekin jakaa nähtäväksi. Kiistelty siksi, koska lajike kantaa nimeä C.sp ja toisten mielestä se on vahva C.eximium. Tottahan se on, kun kuvaa katsoo ja vertaa muihin eximiumin kukkasiin, niin yhdennäköisyys on suuri. No, joka tapauksessa siinä se on ja hyvältä kukka näyttää. Kolme kasvia minulla on noita kasvamassa tällä hetkellä. Tämä on ainokainen kasvihuone kasvatuksessa ja loput kaksi nauttivat luonnonarmoilla entisellä chililaiturilla. Kylmänkestävähän tämän kasvin pitäisi olla, joten ei niillä ulkokasveilla mitään heikkoa ole menestyä myöhälle syksyyn pihallakin.


Ensimmäinen villi chinensekin on vaihtanut värinsä kypsän asteeseen, joten kohta pääsee kyseistä marjaa maistamaan ja pistämään blogillekin makutuomiota. Ilmeisen paljon samaa näköä on tällä CGN 24333 villin kanssa, joten voi olla hyvinkin, että siemenpankkien numerointi johtaa samaan kasviin. Mene ja tiedä!


Hyvältä näyttää myös PI 659106 osalta, sillä kukkia syntyy, kuin sieniä sateella ja moni tarttuu marjoiksikin alun pudottelun jälkeen. Hienoa havaita, että jatkumoa näille harvinaisuuksille on tulossa melkoisen runsaan siemenmäärän saattelemana. Yksi, mikä myös on positiivista, että suurinosa villeistä saa kasvaa normaalisti, ilman mitään punkkivioituksia. Muutamaa lukuun ottamatta!


Ja kerran on chacoihin päästy, niin toinen kasvi tänään, mikä saa pientä huomiota on tämä jo toista vuottaan kasvava CO 1403. Anteeksi, muisti pätkii jo sen verran, että 2010 alulle laitettu kasvi on kuitenkin kyseessä. Ensimmäisenä vuotenaan muutaman marjan sain siitä siemenineen ja toisena jonkin marjan enemmän. Nyt näyttää siltä, että marjoja on monikertaisesti tulossa jo nyt, kun kesä on vielä puolessa.


Itse kasvi kuvassa monien leikkauksien ja parin talvetuksien jälkeen. Huomattavaa kuvassa on se, että oksisto ei muutu paksuksi, vaan edelleen on hentoa ja risukkomaista. Hieman puumaisemmaksi se käy joka tapauksessa. Anteeksi huono kuva ja kuvakulma, kun suoraan vihreätä nurmikkoa vasten on kuva otettu. Ei tuo kuva muutenkaan täyttä kunniaa tee kuvan kasville, sillä se näyttää erittäin pieneltä, mitä se todellisuudessaan on. Pitää siis roudata kasveja otollisempaan paikkaan jatkossa, jos mielii parempaa kuvaa saada koko kasveista. Kasvihuoneessa se on valitettavasti hyvin rajallista. ;)


Lopuksi kuva Ulupica Largesta, tai lähinnä sen kukannuppuloista, joita on alkanut ilmestyä salakavalasti pikku hiljaa. Kasvi on Zabin kasvista pistokkaana otettu tänä keväänä ja taisipa olla niin, että samaisen kasvin pistokkaan myös Zabi sai multa, eli periaatteessa samasta kasvista on kyse, jonka emokasvi on jo ollut tunkiolla kohta vuoden päivät. Näin toimii yhteistyö ja avunanto chilinkasvattajien kesken. Nyt hieman jatkossa pitääkin miettiä tuota pistokkaiden ja kasvien vaihtoa, sillä niin monta kertaa, kuin on tullut mainittuakin noista punkeista ja niiden vioituksista, niin samalla ne ötökätkin vaihtaa valitettavasti omistajaa. Karanteeni on siis hyvä järjestää uudelle kasville, minkä toiselta kasvattajalta olet itsellesi haalinut. Tämä mainittakoon näin kantapään kautta oppineena. Kyseinen kasvi ei kuitenkaan ole koskaan kärsinyt ongelmista, joten tuuri on ollut mukana tällä kertaa. 

Hyvää Jasonin päivää, vai oliko se sittenkin hänen äitinsä!!!

2 kommenttia:

  1. Kerropa sitten meille muillekin, tuoksuuko Ulupican kukka. Minulla on kauniisti tuoksuvia, mutta ainuttakaan marjan alkua ei ole muodostunut, vaikka tuo on puoli vuotta komeasti kukkinut. Sattui varmaan lisääntymiskyvytön versio, mutta hyvin se täyttää koristekasvin paikan.

    VastaaPoista
  2. Täytyypä nuuhkaista ja selvittää onko niissä tuoksua. Pistokas on aikoinaan sellaisesta kasvista, joka tuotti jopa muutamat hedelmätkin.

    VastaaPoista