sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Rocotot kylmältä suojaan

Sattuipa niin sopimoilleen mahdollisuus siirtää pubet kasvihuoneen suojaan, kun oli lapsen syntymäpäiviä viettämässä isovanhemmat. Eihän tässä tarvinnutkaan, kuin neljä ihmistä toteuttamaan urakka. Kaksi kantaa ja kaksi tukee oksia siirrettäessä. Oikeastaan yksi oli vielä reitiltä raivaamassa esteitä ja kääntämässä omenapuun oksia edestä, samoiten kun sitten kasvihuoneenovea auki pitämässä. Painava oli kyllä satsi kerralla siirtää, eikö jo hedelmiä useampi kilo oksilla roikkunut. Harmittavasti ei niiltä katkenneilta oksiltakaan säästytty, vaan jo kilon verran hedelmiä oksineen karsiutui kyydissä. Kokeilen, jos ne vaikka kypsyisivät vesisangossa oksineen päivineen, kun osa näytti jo aavistuksen muuttaneen väriä etukäteenkin. Siirto sattuikin enemmän, kuin hyvin, sillä yön lämpötilat laskevat jo entisestään pelottavan alhaisiksi. En enää yksinkertaisesti viitsinyt ruveta virittelemään mitään harsoja ulos, kun kasvihuoneessa on jo valmiiksi lämmitin, millä saa vaikka pakkasten aikaan huonetta sopivan lämpimäksi. No, nyt ei muuta kuin odottamaan, että Rocotot kypsyvät valmiiksi.



Ecuadorian Red Pepper for Hell ei tällä kertaa kuviin näköjään päässytkään, mutta satoa siitä on juuri tulossa kaikista eniten. Toisaalta kaikki näyttää vielä samanlaiselta vihreältä, joten mitään suurta ei sen suhteen ole vielä näytettävissäkään. Tämä tällä kertaa näistä Rocotoista.

Hieman uuden suunnittelua

Jokainen jotka ovat sivullani käynyt viimeisen vuorokauden aikana, ovat huomanneet, että kansikuva on jo muuttunut erilaiseksi, mitä on tottunut näkemään. Minulla pikkuhiljaa tarkoitus päivittää blogini ulkonäköä hieman uuteen uskoon, vaan tarkempaa ajankohtaa en uskalla vielä sille luvata. Kaikki ajallaan, niinhän sitä sanotaan. Blogini tulee lauantaina 7.9.13 kaksivuotiaaksi, joten blogini viettää pienimuotoisia syntymäpäiviään vaihtamalla ulkoasua ja luettavuutta siten, että olisi helpompi lukea. Reseptit ja muut ruoanlaittoon liittyvät olisi tarkoitus laittaa saman ikkunan taakse, ettei niitä tarvitse etsimällä etsiä. Samoiten kuin chililajikkeet yhden ikkunan taakse, ja niin edelleen. Mutta kuten sanoin, tarkempaa uudistuspäivää en voi sanoa, muuta kuin lähiaikoina. Näin tänään täällä Sushrajalla!

Lopuksi muuten vain pari kuvaa, kun willit chilit ovat alkaneet silmin nähden nauttia syksyisemmistä keleistä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti