Tämä valkoinen hedelmä on kaiketi risteytyksen tuotosta, mutta vaikea on sanoa mitkä ovat olleet alkulähteenä. Kolmas kertahan se todensanoi, kun yritin kyseistä chiliä kasvatella. Yhdestä tuli oranssia, toisesta taasen tuli aivan punaista. Tämä näyttää vihdoinkin olevan sitä, mitä pitää. Päältäpäin tämä vihaisen näköinen hedelmä on mukavan muotoinen ja todella jämäkän oloinen. Monet chinenset, varsinkin ne todella tuliset ovat olleet hieman joustavia. Halkaistuani hedelmän, totta kai seuraavaksi pitää tuoksutella aromia. Se on vahvasti chinensemäinen, samalla erittäin hyvä, ehkä aavistus limettiä tai jotain muuta eksoottista hedelmää. Minulle se toi mieleeni vahvasti Peruvian White Habaneron. Siemenet talteen ja tällä kertaa vain puolikas kerrallaan suuhun. Rakenne on mukavan rapsakan rouskuva ja pirskahtelee mukavasti suussa. Makua kerkeää mukavasti maistamaan, ennen kuin se valtava tulisuus hyökkää jälkeenpäin. Maku on raikas hedelmäinen ja jos viinistä puhutaan kuiva, niin se tulee kyllä mieleeni.
Hieman kiukun ollessa tiukimmillaan, piti pikkaisen ottaa piimää kaveriksi, ei sillä etteikö olisi kestänyt sitä, mutta tyhjään mahaan tuollainen määrä kapsaisiinia ei voi olla kovinkaan viisasta. Polte jäi mukavasti kihelmöimään kieleen kauttaaltaan erityisesti, ei niinkää kurkkuun. Näin jälkeenpäin ja edelleen tyhjällä vatsalla, tulee melkoisia röyhtäisyjä. Sama vahva chinensen aromi koetaan kerta toisensa jälkeen. Loppujen lopuksi kyseessä on kokeilemisen arvoinen chili. Itse tykkäsin sen verran, että jatkossakin on aikomus tätä kasvatella, tuleehan noita siemeniäkin jokunen lisää. Veikkaisin, että kuivattuna voisi olla maku parhaimmillaan, tai sitten jonkun eksoottisen hedelmän kaverina. Näin tällä kertaa, seuraavana makutestissä onkin sitten Trinidad Scorpion Yellow, joita kohta keräänkin varmaan sangollisen kerralla. Luulenpa, että sitten on taas kylmäsavustuksen aika jälleen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti