Kertomusta chilien ja muiden puutarhatuotteiden kasvatusten ihmeellisestä maailmasta.
torstai 1. elokuuta 2013
Hapanimeläkastiketta testauksessa
Sweet chili and Sour Sauce Sushrajalaisittain
- n. 3 litraa vettä
- 1 litra etikkaa, josta osa Hunaja-Omenaviini-etikkaa
- 1 kg chiliä (annuumia)
- 1 kokonainen valkosipuli
- 700 g sokeria
- 1 pss Melatin punainen hilloamisaine
- atamonia hieman jos haluaa lisää säilyvyyttä
Pilkotaan valkosipulit ja chilit sopivan pieneksi murskaksi veitsellä, tai sitten käytetään ajansäästämiseksi konetta. Nakataan 10 litran kattilaan kaikki muut ainekset, paitsi sokeri ja hilloamisaine. Keitellään jonkin aikaa, ei kuitenkaan tarvitse pitkään, sillä hieno silppu pehmenee nopeasti. Lisätään melkein kaikki sokeri ja keitellään hetki, jonka jälkeen pienimäärä sokeria ja Melatin hilloamisaine sotketaan keskenään, ja lisätään kiehuvaan soseeseen samalla sekoittaen. Jatketaan keittelyä, kunnes seos alkaa hieman saeta. Itselläni oli hieman reilummin nestettä, joten jouduin käyttämään hillosokeria lisäksi, että sain sopivan koostumuksen kastikkeelle. Yritin etsiä kaupasta Tapiokajauhoa, millä olisin saanut suurustettua kastikkeen sopivaksi, mutta en löytänyt sitä mistään. No, ehkä seuraavan kerran sitä käytän, jos jostain isommasta automarketista käsiini saan. Lopuksi laitoin hieman atamonia sekaan, ennen kuin tölkitin kastikkeen, vaikka säilöntäainetta tässä hilloamisaineessa oli itsessäänkin. Resepti on tässä suuntaa näyttämässä, että seuraavan kerran saa taas paremman kyhänneeksi, kun tekee mieli hapanimelää. En minä välttämättä tällaista olisi ryhtynyt väkertämäänkään, ellei pientä tilausta kyseiselle kastikkeelle olisi ollut. Noh, toivottavasti maku miellyttää vähääkään, itselleni se maistui ainakin ihan hyvin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti