perjantai 16. marraskuuta 2012

ProQ - kylmäsavugeneraattori


Uusi ihmeteltävä ja testattava vempain tuli tänään matkahuollon kautta. Nopea toimitus näytti olleen, kun parissa päivässä saapui perille. Hintaa tälle vekottimelle tuli Sissoksen verkkokaupassa toimituksineen reilu 50€. Ei paha sinänsä, jos vain toimii, niin kuin lupaa. Savustimella on tarkoitus tehdä kylmäsavukaloja ja tietenkin niitä kylmäsavustettuja hilejä, sekä kokeilla maustaa muitakin elintarvikkeita kenties. Purut tähän laitteeseen näyttäisi olevan melkoisen arvokkaita, mutta en todellakaan meinannut niitä tilailemaan käydä. Jos ei lastuja ja puruja saa itse aikaiseksi, niin olkoon mokoma vempele sitten käyttämättä. Melkoista raettahan tuolla verkkokaupassakin on myynnissä, joten uskoisin toimivan itsetehdynkin vallan mainiosti. Hyväpuoli siinä vielä on se, että voi kokeilla eripuiden miksereitä.

Seuraava hankinta ensi kesäksi on vissiinkin löytää se vanha jääkaappi, missä pystyy tekemään noita savustuksia lämpimämmälläkin ilmalla. Näillä keleillä savustimena toimii hienosti ihan iso pahvilaatikko, tai tiiviimpi komero/kaappi. Lämminsavupönttö ja pallogrilli tuskin toimivat hyvin kuitenkaan, vaikka näin paketin mukana tulleissa ohjeissa sanotaankin. Pienessä tilassa voi lämpö nousta vähän liian lämpimäksi, jolloin kypsymistä rupeaa tapahtumaan lämmön kautta. Tietysti testaamallahan se selviäisi.

Lopuksi vielä maininta, kun eilen raapustelin juttua noista idätyksistä ja laittelin listaa nähtäväksi niistä. Harmikseni huomasin kuitenkin, että olin unohtanut listalta sen C.flexuosumin. No kovin iso erehdys ja unohdus se ei ollut, sillä sekin asia on nyt hoidossa. Lautalle lisätty siis flexut, mutta muut peruslajikkeet saavat vielä odottaa myöhempää ajankohtaa. Näin tänään ja tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti