maanantai 25. maaliskuuta 2013

Alma osaa olla nopea


Alma Paprika osaa olla nopea ja yllättää nupuillaan ihan tosissaan. Kasvi näytti sirkkalehtensä 27.2.-13 ja nyt on tilanne, että ensimmäiset kukat aukeavat parinpäivän sisällä. Melkoisesta kasvista voidaan puhua. Annuumeista voi yleisestikin puhua nopeina, toisena esimerkkinä tämä Jalapeño M, mikä lähes yhtä aikaa laittelin kasvamaan. Ikäeroa ainoastaan pari viikkoa, mutta nuppuja on siinäkin runsainmitoin.


Viimeisimpänä tämä pieni praetermissum, minkä sirkkoihin tarvitsin pientä väkivaltaa ja terävää veitseä. Kaikki näytti toistaiseksi kannattavan, sillä kasvi on lähtenyt hyvään kasvuvauhtiin ja kasvatteleekin toisia lehtiään hienosti parasta aikaa. Lieneekö "Vuohi" sana kotoisin kasvin melko karvaisesta peitteestä, mutta se on havaittavissa kyllä jo kasvi pienestä taimesta huolimatta. 


Hieman on nähtävissä kuvasta, että pientä väkivaltaa on käytetty, kun sirkkalehti on kärjestään vioittunut. Toisessa parissa on vielä hennosti siemen kiinni, josta kaikki sai alkunsa. On se aina hienoa nähdä uuden elämän syntyvän ja edistyvän sitä mukaan eteenpäin. Tulkoon kesä ja kärpäset, minä olen valmis! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti